Zeebaars in zoutkorst

Zeebaars is een vis die in twee varianten te koop is op de markt. Wild gevangen en gekweekt.

De wilde zeebaars word voornamelijk gevangen voor de kust van Nederland en is een zeer dure exclusieve vis. Door zijn vetheid en goede structuur is deze vis erg gewild.

De gekweekte zeebaars word veelal gekweekt in de Middellandse zee gebieden. Ook voor de kust van Kroatië en Griekenland. Deze kweek variant is minder vet als de wild gevangen variant. Maar deze word wel het meeste verkocht doordat hij een stuk goedkoper is als de wild gevangen zeebaars. Met zeebaars kunt je alle kanten op. Van in zijn geheel in de oven tot als filet op de BBQ.

Ingrediënten

  • 2 zeebaars +- 500 gram per stuk
  • 1 kilo grof zeezout
  • Rozemarijn
  • 2 citroen
  • 200 gram Roerbakgroenten

Bereidingswijze

Meng het zeezout met wat water in een kom zodat het een klei vormige substantie word. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een dun laagje zeezout. Leg daar boven op de zeebaars en vul de buik met wat rozemarijn, een halve citroen in partjes gesneden en 100 gram roerbak groenten. Houd wat rozemarijn en citroen appart.

Meng het overgebleven citroen en en rozemarijn door het overgebleven zeezout. En bedek de hele zeebaars tot deze niet meer zichtbaar is.

Verwarm de oven op 180 graden en laat de zeebaars daar voor 45 minuten in. Na het garen zal je zien dat het zeezout hard geworden is. Deze tik je eraf met een grote lepel en dan kun je aan de zeebaars beginnen.