Zalm met asperges en kreeftensaus
Maart is natuurlijk het seizoen van de asperges en daar hoort zalm uiteraard bij.
Zalm is in 2 varianten te koop op de markt. Wilde zalm deze word wild gevangen in voornamelijk Alaska, Canada, Schotland en Noorwegen. En je heb de meest verkochte variant de “gekweekte”zalm. Zalm word veelal gekweekt in Chili en Noorwegen. In Chili word de mindere kwaliteit zalm en goedkopere zalm gekweekt. Die gaan meestal naar supermarkt doeleinden. Onze zalm word biologisch gekweekt in het noorden van Noorwegen zalm. En is bekroond met het VARLAKS keurmerk. Dat betekend dat bij het kweken van de zalm geen kunstmatige groeihormonen of kleurstoffen in het voor worden gebruikt. Ook betekend dit dat de zalm in de juiste leef omgeving is groot gebracht, genoeg ruimte en schoon zee water.
Zalm behoort tot de vetste vissoorten en is daarom rijk gevuld met omega 2 en gezonde vetten. Dat is natuurlijk super voor de gezondheid.