Zalm met asperges en kreeftensaus

Maart is natuurlijk het seizoen van de asperges en daar hoort zalm uiteraard bij.

Zalm is in 2 varianten te koop op de markt. Wilde zalm deze word wild gevangen in voornamelijk Alaska, Canada, Schotland en Noorwegen. En je heb de meest verkochte variant de “gekweekte”zalm. Zalm word veelal gekweekt in Chili en Noorwegen. In Chili word de mindere kwaliteit zalm en goedkopere zalm gekweekt. Die gaan meestal naar supermarkt doeleinden. Onze zalm word biologisch gekweekt in het noorden van Noorwegen zalm. En is bekroond met het VARLAKS keurmerk. Dat betekend dat bij het kweken van de zalm geen kunstmatige groeihormonen of kleurstoffen in het voor worden gebruikt. Ook betekend dit dat de zalm in de juiste leef omgeving is groot gebracht, genoeg ruimte en schoon zee water.

Zalm behoort tot de vetste vissoorten en is daarom rijk gevuld met omega 2 en gezonde vetten. Dat is natuurlijk super voor de gezondheid.

Ingrediënten

  • 1 Kilo asperges “vuil”
  • 400 gram aardappelen
  • 2x 200 gram verse zalm
  • Cajun kruiden
  • Kreeftenroomsaus
  • Noten tapanade (voorkeur voor onze huisgemaakte)

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges gaar in water met zout.
  2. Grill de zalm niet te heet in een grill pan of in de oven. In de grill pan 3 tot 4 minuten niet te vlug. Komt er een witte substantie uit de zalm dan gaat het grillen te snel.
  3. In de oven op 180 graden voorverwarmen en dan 20 minuten in de oven.
  4. Verwarm de noten tapanade in een kommetje ook even in de oven tot hij lekker warm is.
  5. Verwarm de kreeftenroomsaus in een steel pannetje.
  6. Leg de asperges op een bord met een paar aardappels erbij. Leg de zalm erop en schenk de roomsaus er overheen.
  7. De tapanade kan erbij gegeten worden.