Zalm in citroensaus
Iets waar ik echt blij van kan worden is een stukje gebakken zalmfilet. Ik eet het iedere week wel 1 keer en het blijft gewoon genieten.
Als ik zeg dat ik dan een simpel stukje zalm met groenten eet, maak ik er natuurlijk wel een feestje van. Lekker bakken met wat kruiden. De groenten in de ketjap/soja doorbakken en alles garneren met furikake kruiden, bosui (áltijd), gebakken ui. Héérlijk.
Ik wilde weer eens wat anders met de zalm doen en dacht gelijk aan een soort mild citroensausje met daarbij venkel en krieltjes. Zeg nou zelf, krieltjes maakt alles toch top?
Het enge is alleen dat als ik 4 zakken krieltjes voor mezelf koop en bak, ik het ook allemaal op eet. Zonder mezelf te schamen hé! Ik raak er ook niet vol van en pak lekker wat extra saus erbij. Hap slik weg.
Wanneer je dit gerecht thuis gaat maken voor bijvoorbeeld 2 of 4 personen, is het niet de bedoeling dat je alles verdubbeld of verviervoudigd. Maak gewoon iéts meer saus door wat meer kookzuivel toe te voegen, gebruik 1 citroen ipv een halve en maak het met de knoflook ook niet té heftig.