Tonijn gegrild

Een verse tonijn is heerlijk om rauw te eten als sashimi of sushi. Eet je tonijn toch liever bereid, dan kun je ‘m het best grillen of bakken. Door de structuur als door de diep roze kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak of -biefstuk. Let er wel op dat de vis niet compleet doorgebakken is, kies daarom voor een flinke dikke moot. Daarnaast is tonijn in blik ook een veel voorkomend product. Ingeblikte tonijn is bijna altijd skipjack tonijn. Vis uit blik is lang houdbaar( vaak zo’n 5 jaar), maar heeft wel een minder uitgesproken smaak dan verse tonijn.

Tonijn is één van de duurste, maar tegelijkertijd ook een van de populairste vissoorten. Vanwege de stevige structuur en de dieproze kleur is deze vis op ieder bord een feestje, zowel om te zien als te proeven. In dit recept wordt de tonijnsteak mals gegrilld met een nog lichtroze binnenkant.

Ingrediënten

  • 2x 150 gram tonijn
  • 2 eetlepels olijf olie
  • cajun kruiden
  • Sesamzaad
  • Umami soyasaus

Bereidingswijze

Droog de tonijn af, en bestrooi deze met cajun kruiden en sesamzaad. Verwarm de olijf olie in grillpan of bakpan. Haal beide kanten van de dan al gekruide tonijn door de soyasaus en bak deze rustig aan iedere kant 1,5 minuut. Zodat deze nog rosé van binnen is.

Tip: heerlijk met gebakken aardappeltjes of gebakken krieltjes.