Schol met stampot

Hoofdgerecht
4 personen
Bereiding: minder dan 30 minuten

Bron: www.visrecepten.nl

Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 750 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 6 el olijfolie
  • 500 g prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el citroensap
  • 50 g hazelnoten
  • 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 50 g boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de prei, snijd in stukjes en hak de knoflook en hazelnoten fijn. Kook de aardappels met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook 3 tot 4 minuten.
  2. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi met peper en zout. Meng hazelnoten, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water, peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst door het eiwit en daarna door het hazelnoot-broodmengsel.
  3. Bak de schol in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met peper en zout. Leg de schol op de preistamppot.