Schelvis met krokante korst

Dit recept met schelvis is Fish & Chips 2.0. In plaats van bierbeslag of bloem krijgt het visvlees een krokant korstje door een beslag van Parmezaanse kaas.

Bron: www.visrecepten.nl

Ingrediënten

  • 600 g schelvisfilet, in 4-8 stukken
  • 2 eieren
  • 6 el bloem
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ca. 75 ml melk
  • 4-6 el olijfolie
  • 25 g rucola
  • 1 citroen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Klop met een garde of vork de eieren los.
  2. Voeg 3 el bloem, de kaas, de oregano, de melk en wat peper toe. Klop tot een glad en dik beslag. Strooi de rest van de bloem op een bord.
  3. Wentel de vis door de bloem, schud het teveel eraf en haal de vis vervolgens door het beslag.
  4. Verhit in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Bak de schelvisfilets in 2 minuten per kant goudbruin, krokant en net gaar. Leg de vis op een schaal. Bestrooi met de rucola en serveer met de partjes citroen.