Roodbaars met groente uit de oven

Een lekker gerecht uit de oven. Het moet eventjes in de oven staan, maar dan heb je ook wat. Een goed gevulde ovenschaal met roodbaars en heerlijke verse groenten. Mocht je van pittig eten houden bekijk dan ook onze tip bij het gerecht.

Bron: www.visrecepten.nl

Ingrediënten

  • 500 g roodbaarsfilet
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 450 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 g winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 5 tomaten, in stukjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop.
  2. Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
  3. Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.

Serveer met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.