Pasta Vongole

Ingrediƫnten

  • 1 kilo vongole
  • 200 gram spaghetti TIP gebruik verse spaghetti uit het koelvak of van de specialist.
  • 2 teen knoflook
  • 150 ml Witte wijn
  • Olijf olie
  • Platte peterslie
  • chilipeper

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking met wat zout in het water.
  2. Was de vongole voorzichtig af onder koud water. De vongole houden hun eigen vocht vast en dat geeft de smaak voor de pasta. Als je de hard schut of ze laat vallen kunnen ze hun vocht loslaten en dat is natuurlijk zonde.
  3. Snijd de peterselie, knoflook en de chilipeper fijn en fruit deze aan in een pan met olijf olie.
  4. Als de knoflook begint de verkleuren voeg je gelijk de vongole toe, 30 seconden erna de vongole een klein beetje wijn. En laat dit garen.
  5. Peper en zout erbij en doe een deksel op de pan. Laat dit rustig door bakken zodat de vongole open gaan staan.
  6. Pak de pasta uit de pan met een klem. En voeg deze toe in de pan. Het kleine beetje extra vocht wat van de pasta slierten af loopt geeft extra smaak aan het gerecht.
  7. Voeg nog een beetje extra peterselie toe. Meng deze door elkaar.
  8. En om het af te maken nog een beetje olijf olie op het laatst toevoegen. Deze voegt dan samen met het vocht van de vongole en maakt een soort sausje. HEERLIJK!!
  9. Klaar om op te dienen.