Gestoomde Zeebaars filet met soja

Ingrediënten

  • 4 zeebaars filets
  • 1 theelepel grof zeezout of gewoon zout
  • 1.5 eetlepel verse gemberwortel in fijne reepjes

 

Voor de granering

  • 3 eetlepels bosui in fijne reepjes
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 eetlepel archideolie
  • 2 theelepels sesam olie
  • 2 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes

Bereidingswijze

Dep de filets droog met keukenpapier. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en laat 30 minuten staan. (door het verdwijnen van overtollig vocht wordt het visvlees steviger.)

Zet een stoompan klaar of zet een stoomrekje in ee wok of diepe pan. Vul de pan met 5cm water. Breng aan de kook. Leg de vis op een hittebestendig bord en strooi de gember er gelijk matig overheen. Zet het bord met de vis in de stoompan of op het rekje. Leg de deksel op de pan en laat de vis zachtjes stomen tot hij net gaar is. Ongeveer 5 a 6 minuten. Haal het bord met de vis uit de  stoom pan en strooi de bosuien en lichte en donkere soja saus erover heen. Verwarm beide soorten olie in een koekenpan. Laat hierin de plakjes knoflook bruinen. Giet het knoflook olie mengsel over de vis en serveer direct.